Connect

Wij zijn Popkoor Multivox en op 24, 25 en 26 november staat ons leven helemaal in het teken van de Grote Concerten. Het thema is dit keer ‘Connect’, want dat het belangrijk is om met elkaar in contact te blijven, is ons de afgelopen jaren pijnlijk duidelijk geworden. Op deze pagina kom je meer te weten over ons koor, maak je kennis met onze begeleiding en krijg je een kijkje achter de schermen.

Popkoor Multivox.

“Multivox is meer dan alleen zingen.
Het is een plek waar lief en leed gedeeld wordt.”

Evert (tenor)

Onze stemgroepen

We hebben 6 stemgroepen, en zingen de meeste nummers dan ook 6-stemmig. We proberen ons repertoire zo uit te kiezen dat alle stemmen wel eens de lead, de tweede stem of begeleiding zingen. Zo blijft het zingen voor iedereen uitdagend en gevarieerd.

  • Alten 2

“De diversiteit tussen mensen in het koor is zo leuk. Iedereen is verschillend, maar iedereen accepteert elkaar. Iedereen mag er zijn. Dat maakt het zo mooi.”

Cristy (sopraan 1)

Dirigent Don Henken

Toen wij vorig jaar zonder dirigent kwamen te zitten, schoot Don Henken ons te hulp. Hij bleek een erg waardevolle toevoeging voor ons koor. Want naast zijn master Vocal Leadership en zijn uitgebreide kennis en ervaring als koordirigent, was hij ook al goed bekend met ons repertoire. Don is namelijk ook werkzaam als arrangeur, en heeft meerdere nummers uit ons programma gearrangeerd!

Het afgelopen jaar heeft hij ons vol enthousiasme zeer kundig gedirigeerd, met als kers op de taart deze concerten. Wij zijn hem dan ook ontzettend dankbaar voor zijn tijd, wijze lessen en rake one-liners.

“Het zingen bindt ons. Waar we ook zijn, er wordt altijd gezongen.”

Nathalie (alt 2)

Choreograaf Astrid Radoes

Net als bij de vorige Grote Concerten kregen we ook dit jaar de hulp van Astrid Radoes voor het opzetten van onze choreografie. Met haar ervaring in de theaterwereld weet zij als geen ander hoe je met simpele bewegingen een verhaal kunt neerzetten.

Ook kijkt ze mee naar het totaalplaatje, hoe staan we op het podium? Lopen we met het juiste gevoel, kijken we wel genoeg het publiek in? En betrokken als ze is, zullen enkele koorleden in haar kleding op het podium staan vanavond.

Choreograaf Astrid Radoes.

“Multivox is meer dan alleen maar zingen. Het is een plek waar lief en leed gedeeld wordt. Mensen blijven lang lid, of komen weer terug. Het is onderdeel van je leven.”

Evert (tenor)

De band

Kijk tijdens de voorstelling ook eens omhoog, bovenop het balkon zul je 4 talentvolle muzikanten zien die speciaal voor deze gelegenheid bij elkaar zijn gekomen om ons te begeleiden. We stellen ze even aan je voor.

Joost Kraaijeveld – Toetsenist

Al vanaf jonge leeftijd zit Joost achter het keyboard. Hij haalde zowel zijn C- als D-examen Cum Laude en kreeg les van o.a. Robert Spronk en Eric Swinkels. Na te hebben gespeeld in verschillende muziekgroepen (van zanggroepen en kerkkoren tot coverbands) treedt hij tegenwoordig wekelijks in binnen- en buitenland op met zijn jazzband Jazzwerk.

Niels de Goeij – Gitarist

In zijn dagelijkse leven werkt Niels als ingenieur bij ASML, maar als het even kan pakt hij zijn gitaar op. Zo treedt hij regelmatig op met zijn band, is hij gitarist bij verschillende muziekprojecten en begeleidt hij zangeressen op trouwceremonies.

Harm van Venrooij – Drummer

Als kleine jongen trommelde Harm al fanatiek aan de keukentafel. Trommelles en een slagwerkgroep volgden, en na een tijdje besloot hij dat de drum ook interessant was. Na ervaring opgedaan te hebben in meerdere bandjes, werd Harm toegelaten tot het Conservatorium in Tilburg waar hij Lichte Muziek, Drums heeft gestudeerd, en les kreeg van o.a. Hans van Oosterhout en Hans Raaijmakers.

Thijs Tervoort – Bassist

Thijs heeft in 2016 als bassist de Rockacademie afgerond. In die periode was hij betrokken bij veel Tilburgse rock- en popbands, daarna speelde hij ook in meerdere coverbands en musicals, zoals HAIR! en Bridges of Madison Country. Met de band Brugklasbeatz deed hij mee aan (het inmiddels beruchte) the Voice of Holland, en nu gaat hij Multivox van een stevige onderkant voorzien. Aan ervaring geen gebrek!

 “Soms heb ik geen zin om naar de repetitie te gaan, maar ik kom áltijd zingend en blij thuis. Ik heb weleens gedacht om te stoppen, maar daar kreeg ik buikpijn van. Want je zou er maar niet meer bij horen!”

Nathalie (alt 2)

Vorige concerten

Elke 3 jaar organiseren we de ‘Grote Concerten’. Zien hoe eerdere edities eruit zagen, of welke koorleden je herkent? Hieronder sfeerimpressies van de laatste 3 edities.

2019

2016

2013

“Op koorkamp spreek je iedereen op een andere manier. Iedereen praat met elkaar, het maakt niet uit bij wie je komt te zitten.”

Judith (alt 1)

Voorbereiding

Een voorstelling van 22 liedjes bereid je niet ‘ff’ voor. Ook wij niet ;-). Naast onze wekelijkse repetities op de maandagavond, hebben we daarom meerdere oefendagen gehad in de aanloop naar de concerten toe. Op deze dagen namen we alle nummers door en konden we wat langer stilstaan bij de lastigere stukjes.

Het Stedelijk Gymnasium Nijmegen was zo vrij om ons te ontvangen op een aantal zaterdagen, en de laatste keren konden we gebruikmaken van de Theaterkerk zelf, waar we onze choreografie ook konden aanpassen aan de ruimte die we bij de optredens hebben.

“De Grote Concerten zijn topdagen. Je leeft in een bubbel met z’n allen, we zitten altijd in een lekkere flow. Die fijne energie is dan ook voelbaar. Opstijgen is een groot woord, maar je voelt die energie wel.”

Judith (alt 1)

Programma Connect

Van klassiekers van Queen en Red Hot Chili Peppers, tot nieuwere hits van artiesten als P!nk en DI-RECT, het komt allemaal voorbij. Het publiek wordt meegenomen op de golven van in en uit verbinding zijn. De nummers gaan over samen strijden (Muse), over de eerste liefde (Cranberries), samen dansen (Walk the Moon), verbinding met je eigen kracht (Guy Sebastian), steun krijgen van een ander (Sanne Hans), samen feesten (Jason Derulo), maar ook over verlaten worden (Lewis Capaldi), verlies (Rondé) en sweet memories (Lady Gaga).

Hoe connect jij met mensen in het koor?